070115 | Ikisinkuksi ja sen yli

Ensitreffit alttarilla marssitti eilen ruutuihin kuusi ”ikisinkkua”, jotka nyt sitten silmät sidottuina purjehtivat avioliiton satamaan asiantuntijoiden valitsemien elämänkumppaneiden kanssa. Möreä-ääninen kertoja luotsasi alkajaisiksi tv-yleisön ohjelman perusajatuksen juurille, ja käytti ohjelman tähdistä toistuvasti termiä ikisinkku. Kun viimein oli näiden ikisinkkujen vuoro puhua, selvisi, että osa on ollut sinkkuna hurjat kahdeksan kuukautta.

Yllättävän moni näistä ikisinkuista piiloutui sinkkuutensa kanssa nirsouden taakse. Tätä nirsouttahan on tarjottu meikäläisellekin sinkkuuden syyksi matkan varrella useampaankin otteeseen, mutta en oikein tuotakaan selitystä osta. Tällä logiikallahan kaikki parisuhteessa elävät olisivat sitten tyytyneet johonkin ihan ok –tyyppiin, ja sehän on tällaiselle yksinasujalle ihan käsittämätön ajatus. Jos on ihan kiva olla itsekseenkin, niin miksi siihen pitäisi ottaa sitten vaivoikseen joku, jota ilmankin pärjää? Tämä kaikkien naistenlehtien parjaama ja sinkkunaisten pelkäämä ”tyytyminen” johonkin melko hyvään alkaa tosin kuulostaa ihan järkevältä ajatukselta, kun hetken katselee vapaiden miesten tarjontaa esimerkiksi näillä Kokkolan leveysasteilla.

Nyt kun omalla suhderintamalla on aina vaan tällä hetkellä hieman hiljaista, olen onnistunut koukuttamaan itseni Sinkkulaiva-sarjaan. Hämmentävien ihmisten lisäksi minua hihityttää ohjelman naiivi perusajatus, jonka mukaan yksi laivareissu riittäisi unelmien elämänkumppanin löytymiseen. Ei millään pahalla kaikille laivareissuille suurin toivein lähteville, mutta eiköhän noilta reissuilta saa tuliaiseksi ainoastaan krapulan, hintsusti edukkaampaa ilolientä, pari paketti Dumleja ja jos oikein hyvin käy, niin vielä lisäksi mellevän morkkiksen.

image

Tämä lähti vasemmasta nimettömästä tasan kolme vuotta sitten. Jos kahdeksan kuukautta ilman vakituista parisuhdetta tekee ikisinkuksi, niin mitähän se tämä vuosipäivä sitten tarkoittaa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s