110115 | Ihan hyvvää suomia

Saimme tässä päivänä eräänä kyydin Kalajoelta kotiin yhdeltä naamatutulta pariskunnalta. Pariskunta kyseli ystävällisesti minun ja ranskalaislähtöisen ystäväni taustoja automatkan ratoksi. Isäntä kysyi etupenkiltä ensitöikseen mistä päin oikein olen, kun puhun niin eritavalla. Näissä tilanteissa olisi niin paljon mellevämpää kertoa olevansa jostain Ylivieskan Kantokylää eksoottisemmasta paikasta. Tuntuu aina vaan niin hassulta, että vajaan sadan kilometrin päässä puhuttava murre on muka niin erilaisen kuuloista.
Kun minun sukujuureni oli käyty läpi, siirtyi puheenaihe ystäväni Helenan ranskalaisuuteen. Aikansa näitä asioita makusteltuaan emäntä tuumasi ratin takaa vilpittömällä äänellä, että te kyllä puhutte molemmat kuitenkin oikein hyvää suomea.
Todella huojentava kuulla.

IMG_20868956435144-1

Ja sama ylivieskaksi:
Saatiin täsä päivänä erräänä kyyti Kalajoelta kotia yheltä naamatutulta pariskunnalta. Pariskunta kyseli ystävällisesti mun ja mun ranskalaislähtösen ystävän taustoja automatkan ratoksi. Isäntä kysy etupenkiltä enstöikseen mistä päin oikeen oon ku puhun nii erilailla. Näisä tilanteisa ois nii palijo mellevämpää kertua olevansa jostaki Ylivieskan Kantokyllää eksoottisemmasta paikasta. Tuntuu aina vaan niin hassulta, että vajjaan sajan kilonmertin pääsä puhuttava murre on muka niin erilaisen kuulosta.
Kun mun sukujuuret oli käyty läpi, siirty puhe ystäväni Helenan ranskalaisuuteen. Aikansa näitä asijoita makusteltuaan emäntä tuumas ratin takkaa vilipittömällä äänellä, että te kyllä puhutta molemmat kuitenki oikein hyvvää suomia.
Hirviän huojentavvaa kuulla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s