130115 | Hikilaudoilta penkkiurheilijaksi

Urheilugaala on penkkiurheilijan alkuvuoden kohokohta. Fiilistelyä, muisteluita, kylmiä väreitä ja huikeita hahmoja täynnä oleva ilta saa minut poikkeuksetta ihmettelemään ihmisiä,  jotka eivät seuraa mitään urheilua. Poikkeuksena aiempiin gaalavuosiin tällä kertaa tehtiin oikeastaan vain oikeita valintoja, joten mikäs tässä sohvalla taas telkun ja Twitterin välissä muhiessa.

Lenismiesten ja ihanan karismaattisen Köpin palkinnot lämmittivät, mutta lapsuus hikilautojen päällä painaa sen verran, että erityisen mukava oli nähdä mieshiihtäjien tyylikäs esiinmarssi.
Nyt kun on kerrankin suhteellisen coolia olla hiihtäjä, niin uskaltaudun itsekin muistelemaan lukioikäiseksi saakka kantanutta hiihtouraani.

Liki 15 vuotta siinä meni hiihtokisoja, leirejä, pururatoja ja soita kierrellessä, ja toki nämä vuodet antoivat paljon ja pitivät meikäläisen kaidalla tiellä teinivuosina. Huikeimmaksi yksittäiseksi saavutukseksi näin jälkeenpäin voisin kuitenkin nostaa Hippohiihdot Ylivieskan Huhmarissa 90-luvulla. En muista miten kisassa kävi, mutta sen jälkeen Juha Mieto lauloi mulle useamman rivin Tipitiitä.
image

Tässä podiumilla poseeraamassa lenkkikaverini, hiihtäjäkollegani, hyvä ystäväni ja isoveljeni Janne. Oi aikoja!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s