150115 | Old schoolia

Kävin ensimmäisen kerran tälle vuodelle kuntosalilla. Kuten aiemmin totesin, kolmella toimivalla raajalla ei kannata lähteä hienoille ja kalliille crossfit-saleille pilaamaan muidenkin ohjattuja treenihetkiä. Niinpä suuntasin kulkuni testosteronia ja neuvostoaikaista tunnelmaa tihkuvalle Urheilutalolle.

Niille, joiden sivistyksessä on Kokkolan Urheilutalon kuntosalin kokoinen aukko, kerrottakoon muutama seikka. Ensinnäkin, treeniin kannattaa varata runsaasti aikaa, että ehdit varmasti lukea kaikki ohjekyltit. Seiniin teipattuja aanelosia on siroteltu ympäri salia vähintään yhtäpaljon kuin eriparisia levypainoja. Luin niin huolellisesti kaikki ukaasit, että siinäkin vaiheessa kun kuolaan rinnuksilleni enkä muista enää omaa nimeäni, muistan edelleen että punaisella teipillä varustettuja tankoja ei saa käyttää maastavetoon. Maastavetoon saa käyttää vain keltaisella teipillä varustettua tankoa.

Vaikka suuri osa laitteista ja salillakävijöistä on peruja Urheilutalon rakentamisvuodelta, yritystä kuitenkin on. Uusi laajennettu osio valmistui äskettäin ja toi mukanaan puhdasta maalipintaa ja muutaman räkinpalasen. Määrärahat taisivat loppua kuitenkin hieman ennen aikojaan, sillä lattia on ilmeisesti rakennettu paperista. Uudella osiolla ei nimittäin saa tehdä esimerkiksi maastavetoa, kun lattia ei sitä kuulemma kestäisi. Tämäkin fakta kerrottiin vähintään neljällä paperilapulla. Per seinä.

Onhan se toki mukava, että on luettavaa, varsinkin kun menin treenailemaan reippaana tyttösenä yksin. Näin sain kuitenkin onnekseni nauttia miehisestä ilmapiiristä koko rahalla – voimailijasetien kanssa jutustelun lisäksi autenttista tunnelmaa loi peräkamarin paksuhko ilma, sillä ilmastointi ei juuri tällä kertaa toiminut.

Pienellä laitolla ja ehostamisella salissa olisi potentiaalia parempaankin, vaikka toki yllättävän monipuolisia aktiviteetteja on tarjolla nytkin. Laskin esimerkiksi vatsalihaksia runtatessani, että yhdessä loisteputkivalossa oli 17 kuollutta kärpästä. Pitää muistaa ensi kerralla tarkistaa, onko määrä kasvanut. Niin, tästä rutkutuksesta huolimatta seuraava kertakin on tosiaan tulossa – Kantokylän kasvatti kun ei pienestä paskanhajusta säikähdä.

image

Tyttärentyttärestään huolestunut mummuni on muuten toisinaan ihmetellyt, miksei sitä vävykokelasta löydy kuntosalilta. Noh, mummu, jos “Urheilutalo” ei riitä vastaukseksi, ehkä mun treeni-ilme selittää loput.

Advertisements

2 thoughts on “150115 | Old schoolia

  1. Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Urheilutaloa mollattiin. Hyvällä asenteella tulethan, kaikki kavereita olemme puhtailla trikoilla. P.S. Olisiko se ilme vai ne polvet?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s