230115 | Protskuähky

Mulla on ihan järkyttävä protskuähky. Henkinen siis. Avaatpa minkä tahansa lehden, nettisivun, kaupanoven, blogin (köh köh), jääkaapin, somepalvelun tai jääkaapin, niin ihan varmasti ainakin kerran vilahtaa sana “proteiini” jossakin muodossa. On proteiinirahkaa, -jugurttia, -mehua, -lättyjä, -leipää ja herraties mitä. Pienet kivetkin varmasti tekisivät kauppansa, jos joku keksisi kirjoittaa kylkeen isolla PROTEIINI ja liimata vielä lihaskimpun julkkiksen siihen mainoskasvoksi.

Aivopesu on mennyt niin pitkälle, että itsekin huomaan työpäivän jälkeen kasaavani lautaselle tavaraa sillä periaatteella, että kaikkea löytyy – onhan nyt varmasti kasviksia, hyviä rasvoja, hyvälaatuista hiilaria ja sitä kirottua proteiinia. Olisi kiva vielä joskus syödä lautasellinen pastaa ilman “täs on kyl kauheesti hiilareita” -ajatusta. Ihan kuin ruoka ei olisi enää ruokaa, se on vain ainesosia, kaloreita ja makroarvoja.

Kohta voidaankin pakata kaikki tuotteet samanlaisiin paketteihin ja kirjoittaa päälle vain sisältääkö se hiilihydraattia vai proteiinia. Helpottuis ainakin kaupassakäynti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s