240115 | Kotiintuloja Kantokylällä

image

Terkkuja täältä kaikkein pyhimmästä, Kantokylältä! Pitää joskus muistaa esitellä armasta kotikylää tarkemminkin, mutta kerrotaan tietämättömille, että Kantokylä on Ylivieskan esikaupunkialueella sijaitseva täyteen rakennettu lähiö, jonka suuren suosion takeena ovat hyvät palvelut ja lyhyt etäisyys Ylivieskan keskustasta. Eiku…

Käyn nykyään sen verran harvoin isieni mailla, että yritän ujuttaa pikaiseenkin vierailuun edes yhden paikallisen ystävän tapaamisen, heitä kun ei varsinaisesti haitaksi asti tuolla Kokkolassa pyöri. Olenkin ihmetellyt, että miten paljon hankalampi Ylivieskasta on lähteä Kokkolaan kuin Kokkolasta Ylivieskaan, vaikka matka on käsittääkseni yhtä pitkä kumpaankin suuntaan… Kukko, Riikka ja Katja, tämä piikki oli teille! 🙂

Mutta tosiaan. Usein nämä vierailut tuppaavat venymään, ja kolistelen kotiin kun vanhukset ovat jo käyneet yöpuulle. Eilen taas totesin, että kyllä nämä yöjalasta Kantokylän peräkamariin kotiutumiset nykyään vaan laimeita – autolla pihaan, hampaanpesulle ja nukkumaan. Toista se oli ennen!

Mieleen nousee aina muutama räväkämpi kotiintulo niiltä ajoilta, kun 17-18-vuotiaana saattoi ilonpito lähteä herkästi vähän lapasesta.  Eräs klassikkotarina syntyi, kun kyytiä kylille odotellessani aloittelin iltaa isukin kanssa tuvan portailla istuen ja ilolientä kevyesti maistellen. Kotevuin sitten reissuiltani ennen aamuviittä melkoisessa laitamyötäisessä silloisen poikakaverini taluttamana. Elokuuta kun elettiin, olivat isipappa ja velipojat pahimmoilleen pihamaalla jahtikamppeissa tekemässä lähtöä kyyhkysjahtiin.

Muuten ei mittään, mutta iskä odotti sattumalta jahtivieraaksi uskovaista työkaveriaan, ja maantieltä kuului jo lähestyvän auton ääni. “Eikai shua ishkä hävetä ku shun pikkhutyttö on iiiihan khännishä?”, huuteli Arja, kun miesväki talon pikkuprinsessaa koitti tupaan houkutella.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s