020215 | TBM – Varo, puuma!

En tiijä miksi tää kolumni pompsahti mieleen just nyt. Tai tiijän, mutta en halua kertua. Eläinaihetta, olokaapa hyvä:

Varo, puuma!

Netti on viime aikoina pursunnut uutisia valppaana saalistavista puumanaisista, jotka viihtyvät itseään nuorempien miesten seurassa. Viisikymppisen miehen kainalossa keikkuva parikymppinen tyllerö ei enää uutiskynnystä ylitä, mutta jos keski-ikäisen naisen käsipuolesta bongataan nuori mies, niin johan rupeaa lööppitilaa löytymään. Jotain sukupuolten välisestä erosta kertoo sekin, että nuorukaisten kanssa viihtyvää naista kutsutaan vähemmän mairittelevasti puumaksi, mutta nuoressa seurassa viihtyvälle miehelle ei ole edes vaivauduttu keksimään lempinimeä.

Mihin raja sitten vedetään, ja kuka sen vetää? Tässä vaiheessa lienee hyvä painottaa, että tartuin aiheeseen, koska se on mielenkiintoinen – en suinkaan siksi, että omaankin mittariin pyörähtää parin vuoden päästä jo kolmosella alkava luku. Niin, ikähän on vain numero, mutta mediapyörityksen myötä aiheeseen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Lähteideni mukaan puumanaisia useimmiten arvostelevat rannalle ruikuttamaan jääneet oman ikäluokan miehet sekä nuoremmat naiset, joita ahdistaa se, että samalla ruokakupille pyrkii muitakin nälkäisiä. Suomessa puumanaiselle on antanut kasvot Katri Helena, jonka kalakaveri on rouvaa rapiat 30 vuotta nuorempi. Ei siis mitään hätää kolmekymppiset sinkkunaiset, teidän oma sydänkäpysennehän ei tällä logiikalla ole välttämättä vielä edes syntynyt!

Naiset ovat vuosikymmenten ajan kantaneet niskassaan valtavia ulkonäköpaineita, joista kaksilahkeisten on jo aika saada osansa. Pikainen googlettelu kun kertoi, että nuorissa miehissä vetoaa ulkonäkö, urheilullisuus ja rento elämänasenne. Mietitäänpä vertailun vuoksi yli kolmekymppisiä vapailla markkinoilla olevia miehiä, joista iso osa on juuri viivähtänyt pitemmän tovin parisuhteessa. Hyvällä kotiruualla ja sohvalla muhiessaan he ovat pehmentyneet sen verran, että samoilla apajilla pyörivä parikymppinen jalkapalloilija saattaa naisnäkökulmasta hyvinkin vaikuttaa yökerhon värivaloissa houkuttelevammalta tanssittajalta.

(Julkaistu kaupunkilehti Vieskalaisessa 27.9.2012)

Niin kerta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s